Őserdősítés

Úgy gondolom, hogy mindenkire és minden használható eszközre szükségünk van a változáshoz. Meg kell változtatnunk azt, ahogy ez a kultúra a világot és benne önmaga szerepét látja, fel kell elevenítenünk és újra megtanulnunk őseink elfeledett és a jelenlegi körülmények között is használható tudását, emellett szisztematikusan le kell építenünk a civilizációt (ami elsősorban az elmékben létező kulturális tér), meg kell akadályoznunk a további pusztításokat, ha kell határozott fellépéssel, továbbá be kell vetnünk a modern tudomány ismereteit és a technológiai eszközöket (amíg még elérhetőek), az okozott kár minimalizálása érdekében.

Willie Smits holland mikrobiológus élő példája annak, mire lehetünk képesek ha megváltozott gondolkodásmóddal alkalmazzuk a modern tudományt és technológiát. Az ilyen és hasonló példák megcsillantják a reményt, hogy még nincs minden veszve.

(Magyar felirat bekapcsolható)

2 thoughts on “Őserdősítés

    1. Igen, ahogy a bejegyzésben is írtam, bekapcsolható a magyar felirat. A piros "view subtitles"-re kell kattintani és kiválasztani a Hungariant.

Comments are closed.