180° Dél

Jeff Johnson egy 9-től 5-ig dolgozó "átlagember", aki szabadidejében szörfözik, hegyet mászik, fotózik és ír. Titkos álma, hogy egy napon gyerekkori hősei, Yvon Chouinard és Doug Tompkins hegymászók nyomába szegüljön és legendás 1968-as útvonalukat követve, megmássza a Cerro Corcovado vulkánt Patagóniában.

A 180° South Jeff utazását mutatja be, lélegzetelállítóan gyönyörű felvételekkel.

De mivel "a kaland ott kezdődik, mikor valami balul sül el", Jeff hajótörést szenved és a Hústvét-szigeteken köt ki, ahol meglovagolja élete leghosszabb hullámát és felkészül a Corcovado megmászására. Élete örökre megváltozik, mikor találkozik Chouinard-dal és Tompkins-szal, akiket valaha pusztán a hegymászás szeretete vezetett, de mára a vadont mindennél többre értékelik és minden erejükkel a megőrzéséért dolgoznak.

Doug Tompkins alapította egykor a The North Face és az ESPIRIT ruhavállalatokat, de miután elolvasta Bill Devall Deep Ecology: Living as if Nature Mattered című könyvét, eladta részesedését és életét a természetvédelemnek szentelte. Kezdetben 400 hektár erdőt vásárolt Chilében, amit mára 2.2 millió hektárra növelt, és a rezervátum átnyúlik Argentinába is. Sosem állt szándékában a földet magánkézben megtartani, szeretné nemzeti parkként visszaadni az államnak, amint erre lehetősége nyílik.

Köszönet a 360° bringának az ajánlóért.

http://www.youtube.com/watch?v=C52vyEKnDeM