A hirdetők

Gúnyt űznek belőled, nap mint nap. Belenyomulnak az életedbe, beszólnak szarul, aztán eltűnnek. Magas épületek tetejéről bámulnak le rád, hogy kicsinek érezd magad. Pimasz megjegyzéseket raknak a buszokra, burkoltan arra célozva, hogy nem vagy elég szexi és hogy minden móka máshol történik. Ott vannak a TV-ben, hogy a barátnőd ne érezze magát elég jónak. Hozzáférésük van a valaha látott legfejlettebb technológiához, és zaklatnak vele. Ők A Hirdetők, és röhögnek rajtad.

Neked azonban tilos hozzájuk érned. A védjegyek, szellemi tulajdonjogok és szerzői jogok azt jelentik, hogy a hirdetők azt mondhatnak, amit csak akarnak, teljesen büntetlenül.

Kapják be. Bármely, a nyilvános térben megjelenő hirdetés, ami nem ad választási lehetőséget, hogy akarod-e látni vagy sem, a tiéd. A tiéd, hogy átalakítsd és újrahasználd. Azt tehetsz vele, amit csak akarsz. Engedélyt kérni olyan, mintha megkérdeznéd, hogy megtarthatod-e a követ, amit valaki épp a fejedhez vágott.

Semmivel sem tartozol a vállalatoknak. Még annál is kevesebbel, de főleg nem udvariassággal. Ők tartoznak neked. Átrendezték a világot és eléd rakták magukat. Téged sosem kérdeztek, úgyhogy meg se próbáld az engedélyüket kérni. - Banksy