3 thoughts on “Életre kelni

  1. 🙂
   Az idézet persze, mint minden rövid és frappáns idézet, sántít. Az is antropomorfizmus (és leginkább hitkérdés), hogy van-e szüksége a világnak bármire is. De mivel jelenleg meglehetősen nagy sebességgel haladunk afelé, hogy élettelenné tegyük a világot, és nem látszik, hogy ez megállítható lenne, úgy érzem, hogy a világot újra élettel telivé tenni lesz az utánunk jövő generációk számára a legnagyobb kihívás. De persze az is simán lehet, hogy erre már nem lesz esélyük.

   1. Hát igen, nem bírtam kihagyni azt a lökött poént. Talán az is kitűnik belőle, hogy szerintem a világnak olyan mindegy, hogy él vagy hal az ember. Már ha a világon nem az embereket értjük. Csak mi tartjuk olyan nagyra/soknak magunkat. Szóval ha olyan hülyék vagyunk, hogy élettelenné, vagy legalábbis magunk számára élhetetlenné tesszük a földet, akkor csak hajrá, úgysem fogunk hiányozni senkinek.

    Tudom, hogy a legtöbb embernek szörnyű ezt hallani. De mit csináljak, én már valószínűleg semmitől sem telek meg élettel.

    András, a volt mahonlapos

    (Apropó, világ. Ezt az értékelő beszédet kellene közzétenni mindenhol, nem a szokásos melléfecsegést: The Real State of the Union (and World).)

Comments are closed.