Az öböl

Milliárdokat költünk arra, hogy üzeneteket küldjünk az űrbe, miközben itt él köztünk egy faj, amely talán még nálunk is intelligensebb.

Richard O'Barry felfelé ívelő karrierje 1960-ban indult, amikor elszegődött állatidomárnak a Flipper című delfines filmsorozat forgatásához. Öt palackorrú delfint fogott be a filmhez és tanította meg nekik a filmben használt trükköket és utasításokat. A filmsorozatnak hála a delfinek világszenzációvá és keresett attrakcióvá váltak, multimillió dolláros iparág épült rájuk és megkezdődött tömeges befogásuk.

Negyven évvel később O'Barry állatjogi aktivista, minden erőforrását és testi épségét nem kímélve próbálja kiszabadítani a fogságban tartott vízi állatokat, és helyrehozni a kárt, amit úgy érez, hogy ő okozott.

Ez alkalommal Taiji-ba, Japánba vezet az útja, ahol egy rejtett öbölben, a nyilvánosság teljes kizárásával és a japán társadalom nagyrészének tudta nélkül, minden évben delfinek ezreit terelik be, hogy kiválogassák a legszebbeket a múzeumok és aquaparkok számára, majd lemészárolják a többit a húsukért. A halászok, a mögöttük álló szervezetek és a hatóságok mindent megtesznek, hogy senki se férkőzhessen a terület közelébe és ne dokumentálhassa az ott történteket.

Az Öböl (The Cove) című megrázó dokumentumfilmben, kis csapatával mégis megkísérlik.

A teljes film a poszt írásának pillanatában megtekinthető itt vagy itt.